Дали сте представители на най-идеалистичната група хора? Проверете сега!

На света има толкова много различни характери, нали? Е, ако се ръководим от теста на Майерс-Бригс, хората се делят само на 16 типа. Не знаете от кой тип сте вие? Проверете първо тук.

Днес ще си поговорим за най-благородния тип – INFP, или познати като „лечителите“. Тези хора мечтаят да променят света, защото са идеалисти, благородници по душа, жизнерадостни и слънчеви хора, които искат да правят добро.

Дали вие сте INFP? Дори и тестът горе да ви показва нещо друго, ако отговаряте на тези 12 характеристики, спокойно може да се наречете най-благородните идеалисти сред всички хора.

1. Обичате да виждате доброто у хората

INFP са от хората, които се сприятеляват лесно и биха защитили дори онези, които много от нас пренебрегват или критикуват. Те вярват в доброто у хората и не обичат да съдят останалите. Ако вие сте от хората, които биха помогнали на човек, когото другите определят като „загубена кауза“, вие вероятно сте INFP.

2. Често се възползват от добрината ви

INFP са всеизвестни със своята доброта и нежно сърце. Това е прекрасно, но невинаги е в тяхна полза. Другите често се възползват от тях, а INFP просто отказват да го приемат, защото обичат да помагат на хората. Те продължават да вярват сляпо на околните, докато един ден не им дойде в повече. Ако откривате себе си в тези редове, ви съветваме поне да не се излагате на опасност и да пазите собствените си интереси, иначе един ден ще ви писне да ви мачкат и огорчението ви ще прерасне в истинска омраза, която ще отрови сърцето ви.

3. Купоните не са ви по вкуса, но с удоволствие се включвате в благотворителни каузи

INFP са интроверти и рядко ще ги видите по клубовете. Затова пък с удоволствие помагат в приютите за животни или на възрастни хора. Те не са купонджии, но имат златно сърце, затова хората ги уважават толкова много.

4. Вие сте верни на любимите си хора и на каузите, в които вярвате

Всеки от нас има нужда от приятел INFP, защото този тип хора са най-верните и жертвоготовни приятели. Те са истинско олицетворение на лоялността и на тях винаги може да се разчита. Когато стане напечено, те не бягат, а защитават близките си и каузите, на които са се посветили.

5. Имате не една злощастна връзка, но не знаете защо привличате неподходящи хора

Проблемът на INFP е, че са твърде лоялни и твърде добри, а това много често им пречи в любовта. Те привличат като магнит манипулативните и агресивни личности, но най-лошото е, че твърде дълго остават в такива връзки – те просто вярват, че има надежда и нещата ще се оправят. Освен това те се чувстват като предатели, когато зарязват някого.

INFP много трудно приемат факта, че връзката им не върви и другият човек ги използва, защото вярват, че всички хора са добри. Ако и вие сте били в такава връзка, не се отказвайте, вярвайте в любовта, но и се научете да отстоявате себе си.

6. Живеете в свой собствен свят

INFP са едни от най-креативните личности. Те имат богато въображение и са изключително креативни, въпреки че често пазят талантите си в тайна. Те просто не обичат светлината на прожекторите. Понякога INFP изглеждат разсеяни и както се казва – отвеяни. Това е така, защото те обичат да си фантазират и понякога не могат да озаптят въображението си.

7. Отнасят се към любимите си хора като към истински съкровища

Онези, които имат връзка с INFP, са за завиждане! INFP биха направили всичко възможно, за да ощастливят любимите си хора. Ако искате да получавате подаръци непрекъснато и да се отнасят с вас като с богове, просто започнете връзка с INFP.

8. Не говорите много, но умеете да слушате

Както казахме, INFP не обичат светлините на прожекторите, те не правят добро, за да ги потупа някой по рамото. Но благодарение на интровертната си природа те са чудесни слушатели, на които всеки може да изплаче болката си.

9. Когато говорите, говорите от сърцето си

Никога не бива да се притеснявате, че INFP са неискрени, защото те винаги говорят със сърцето си. Те са директни и откровени, понякога дори могат да бъдат твърде откровени и да засегнат чувствата на някого. Те обаче не го правят, за да наранят другия, а просто са болезнено честни и не могат, или по-скоро – не искат да лъжат.

10. Обичате да четете книги за самопомощ, с които да се самоусъвършенствате

INFP много държат на личностното развитие и искат да се самоусъвършенстват. Ако обичате книгите за самопомощ или се стараете да бъдете все по-добри, вие вероятно сте INFP.

11. Лесно се разсейвате

Повечето хора от този тип са мечтатели, така че не е изненадващо, че лесно се разсейват и потъват в собствените си мисли, без да се интересуват от заобикалящия ги свят. Те си почиват по този начин, защото реалността често е твърде жестока за тях.

12. Търсите малките радости в живота

INFP са честни, мили и грижовни, те не се вълнуват от славата, скъпите коли или бляскавия, разточителен живот, на тях им дайте малките, но чисти радости – уютен дом и човек, с когото могат да споделят мечтите си. Те не искат да живеят екстравагантно, а хармонично и спокойно.