Ако трябва да разбиеш сърцето ми, направи следното:

Просто го направи, бързо и лесно. Не се чуди. Не се обвинявай за това, което ще направиш. Не го премисляй, защото си взел това решение отдавна. Не се съмнявай, защото вече ти е минало през ума. Не съжалявай. Не го прави, защото прекратяваш нещо, което ти така и не обичаше. Откъде знам ли? Действията ти те издават, защото не нараняваш хората, които обичаш, а се грижиш за тях.

Неуважението е това, което те водеше. Причината да ме нараняваш пак и пак, и пак. Защо иначе би ме оставил да рухна? Защо бе егоистичен и ме използва, ако не е това? Каква е другата причина, за да ми изневериш и да нараниш мен и любовта, която ти давах?

В момента ти не нараняваш сърцето ми. Това е просто една формалност, с която е време да приключиш. Истинската раздяла дойде отдавна. Сърцето ми се разбиваше при всяко твое действие, което беше токсично.

Осъзнаваме истината, когато е твърде късно.

Прекалено късно е и за извинения, за осъзнаване на грешките, защото няма време за това. Прошката няма да ме накара да забравя, защото ще остане споменът за случилото се. Болката винаги ще е там, защото белезите не изчезват лесно - зарастват, но не изчезват. И знаеш ли какво? Те ще ми напомнят какво да не правя и кои грешки да не допускам отново.

Нека това бъде урок и за двама ни какво да правим и какво - не в бъдеще. И най-важното, нека това ти бъде за урок да прекратиш връзка, която ти така и не прие сериозно. Моля те, не причинявай това и на следващото момиче, което ще се появи след мен. Учи се от настоящето.