Учените са открили, че продължителното седене (като при всички професии, които изискват работа на бюро от 9 до 5) може да е пагубно за здравето ти. Знае се, че тренировките могат да уравновесят лошите ефекти от седенето, но досега не се знаеше колко упражнения трябва да се правят.

Ново проучване, обаче, показва от колко време упражнения се нуждаем, за да неутрализираме лошия ефект от работата на бюро. Резултатите не показват една фиксирана продължителност за всички, вместо това времето за упражнения зависи от това колко часа седиш. Хората, които работят седнали по 8 часа, трябва да тренират поне 1 час дневно. Ако през деня седиш за 6 часа, трябва да тренираш половин час.

Положителната новина е, че според проучването тези упражнения не е нужно да се извършват наведнъж и не е нужно да са много сурови и крайно интензивни. Те могат да се разпределят през деня и да са съвсем обикновени и лесни, като например разходки.

Проучването е базирано върху данните от един милион възрастни над 45 г. и е отнело няколко години.

Да вместиш един час тренировки на ден може да ти се струва трудно, но има много кратки упражнения, които можеш да правиш преди и след работа, дори да е само за 10 минути. Друго, което можеш да направиш е да ставаш от бюрото си по-често, а в обедната почивка да отиваш на разходка. Тялото ти определено ще ти е благодарно.