Годишният хороскоп на Телец за 2023 прогнозира, че основното ви предизвикателство през годината ще е да преразгледате своите ценности, взаимоотношения и особено отношението си към парите. Трябва да овладеете здраво ситуацията във финансов и професионален план, дори когато споделяте отговорности с други хора. Това ще ви позволи да се преместите в по- просперираща фаза, но не без директни действия от ваша страна и някои радикални решения.

Очаква ви година на пътувания, забавления и релаксиращи занимания. Много от вас ще могат да съчетаят почивката с работата и стремежът да печелите пари. От доста време кариерата е ваш приоритет. Внезапните и резки промени в професионален план са малко вероятни, но, когато се случат, ще бъдат в позитивна посока.

Поставете си големи цели

2023 г. е подходящ момент да си поставите големи цели, защото много планети ще бъдат във ваша помощ. Интелектуално ще се сблъскате с доста трудна година и ще имате нужда от повече усилия за усвояване на нови знания и умения, но най-накрая ще успеете да постигнете целите, които сте си поставили.

Ще срещнете много препятствия на работното място, които ще ви костват много нерви и терзания. Важно е да сте упорити и да изисквате това, което смятате, че заслужавате. В професионален план работата ви е интересна, но твърде обезсърчаваща и в крайна сметка ще ви изтощава. Може да смените професията си през 2023 г., ако сегашната ви отегчава, а рутината ви дърпа надолу. През последните месеци на годината трябва да проявите повече сериозност и да не смесвате личния и професионалния живот. Някои промени в кариерата ви могат да се случат в началото на годината, но само ако сте родени точно когато Слънцето влиза в Телец.

Добри месеци във финансов план

Венера не само е вашата управляваща планета, но ще премине през своята ретроградност два пъти през 2023 г. Тя ще остане във вашия финансов сектор от началото на април до началото на август. Този период е специален за някаква промяна във вашето финансово състояние. Предстои ви подписване на важен договор или вземането на сериозно решение в края на юни. Късният ноември до декември, 2023 година, ви носят много успехи с каквото и да се захванете.

Повече смелост в любовта

Телците, които са част от двойка, ще погледнат партньорите си от друг ъгъл, връзката им ще получи нов тласък и е напълно възможно да решат да се оженят. В началото на годината ще се почувствате отегчени от партньора си, но бъдете сигурни, че това няма да продължи дълго. След края на февруари настъпва благоприятен период за възобновяване на страстта помежду ви. За жените Телец 2023 е подходяща година да родят дете. Необвързаните Телци ще имат всички шансове да намерят сродните си души през 2023 г. За да се случи това, ви съветваме да излизате повече от дома си. За да събудите емоционалния си свят, имате нужда от нови вълнения и общуване с различни хора в необичайна за вас обстановка. Проявете смелост и инициативност и се насочете към забавни и интересни места, които по принцип не бихте посетили. Май може да бъде месецът, в който настъпва някаква промяна в любовен план. Шансовете за романтични преживявания през август и септември са най-високи.