Днес искаме да ви разкажем за поредното бебче, което е надвило лошите прогнози и е оцеляло, въпреки преждевременното си раждане.

22-годишната Чери Прайс започнала да ражда, докато е едва в 23-ата седмица от бременността си. Така на 23 февруари 2017 г. се ражда Хейли Дилън, която е толкова недоносена, че мозъкът ѝ се вижда през кожата. Тя тежала само 510 грама, а единият ѝ бял дроб отказал да работи. Момиченцето не дишало в продължение на цели 7 минути.

Въпреки тежкото раждане, момиченцето оцелява. Лекарите обаче не ѝ дават големи шансове, а на майка ѝ дори не ѝ било позволено да я прегърне в следващите 18 дни.

„Може да ви прозвучи зле, но когато Хейли се роди, тя приличаше на червено извънземно. Още беше просто ембрион, изобщо не приличаше на бебе, дори не вярвахме, че ще оцелее, споделя Чери. Веднага след раждането Хейли беше поставена в кувьоз и не ни позволяваха да я докосваме, обаче бяхме до нея и можехме да видим всички вени и гънки на мозъка ѝ през червената кожа.“

Чери започнала да получава контракции още през януари миналата година, но в малката градска болница не били подготвени за толкова ранно раждане. Те успяват да спрат контракциите и Чери и нейният приятел Тимъти Дилън решават да отидат при роднините на Чери, които живеят в по-голям град, където болницата ще може да окаже по-адекватна помощ на нея и бебето ѝ. След 8-часово пътуване Чери постъпва в болница с нови контракции. След две седмици я изписват, защото си мислят, че ще премине опасната граница от 24 седмици.

Тя се прибира у дома и след няколко дни водите ѝ изтичат. „Много се гордея с Хейли, това, през което преминахме, беше просто ужасно“, спомня си Чери.

След раждането родителите прекарват три месеца в болницата, докато Хейли расте. В един момент лекарите се опасяват, че момиченцето ще остане напълно сляпо, тъй като ретината ѝ не се развива правилно, а и момиченцето още не е отворило очи. Хейли е откарана в друга болницата, където ѝ правят операция на очите и тя все пак проглежда.

На Чери и Тимъти им е разрешено да се приберат у дома с дъщеря си на 19 юни 2017 г. – два дни след първоначалния термин на Чери.

Двойката има още едно дете – момченце, а Тимъти има още две деца от предишна връзка, така че Чери не смята да има още деца след случилото.

Всички обаче са единодушни, че малката Хейли е истински борец!