Неувереността е често срещана сред модерната жена. Особено щом стане въпрос за собственото ти тяло. Можеш да направиш комплимент на всяка твоя приятелка, независимо дали е висока като модел или е далеч от тази визия. Стане ли въпрос за твоето тяло, обаче, ставаш толкова критична, че дори за момент не си и помисляла, че то е секси и привлекателно. Тези мисли могат да нарушат начина ти на живот, да повлияят на самочувствието ти и дори да ти попречат при комуникацията с другите. За щастие, има начин да промениш това.

Повиши самочувствието си и начина, по който приемаш тялото си, с тези лесни трикове:

1. Обличай се според фигурата си

Всяко тяло е различно, затова избягвай да се сравняваш с останалите. Това, което стои добре на твоята най-добра приятелка, не е сигурно, че ще подхожда и на теб. Вместо да се сравняваш и депресираш, открий каква е твоята фигура и избирай дрехите си според нея. Има модни творения за всеки тип, създадени така, че да подчертават предимствата и да прикриват недостатъците. Така с правилните дрехи, ще разкриеш най-доброто от себе си, ще се почувстваш удобно в кожата си и ще бъдеш свободна да бъдеш себе си, без да се притесняваш за това как изглеждаш.

2. Пий повече вода

Ако искаш да промениш нещо в себе си, бързо и лесно, пий много вода. Дори да не ти се вярва, само след няколко дни ще усетиш разликата, която хидратацията ще ти донесе. Кожата ти ще заблести, косата също. Ще се почувстваш по-лека и свежа. И всичко това само като добавиш няколко чаши вода повече към дневния си прием.

3. Заобичай различията си

Имаш римски нос, цветно петно на гърдите или друго нещо, което те отличава от останалите. Тези малки „недостатъци” са нещата, които те правят уникална по свой собствен начин и, ако започнеш да гледаш на тях като на белези за твоята уникалност, а не на недостатъци, много скоро ще ги заобичаш. Така, те няма да ти пречат и да изразяват твоята несигурност.

4. Запомни, хората обичат твоята същност

И в крайна сметка запомни, много по-важно е да си добър човек, от колкото да си красива на всяка цена. Живота е щастлив, заради моментите с приятели и близки, които преживяваш. А те са теб не заради красотата ти, а защото си истинска и обичат твоята същност. Когато си себе си и приемеш всяко свое предимство и недостатък като част от теб, неминуемо се обграждаш с хора, които те обичат точно такава, каквато си. А няма по-хубаво нещо от това!