Ти си човек, половинката ти – също, което означава, че помежду ви все някога ще възникнат несъгласия и спорове. Просто животът е устроен по този начин – той е интересен хаос от емоции, отговорности, противоположни мнения, желания и последици. Затова всяка връзка е низ от върхове и спадове. Въпросът е да съумеете да се изправите срещу всички предизвикателства като двойка.

Това правило лесно се забравя, защото е лесно да се оставим на гнева да ни превземе, на отчаянието – да ни победи. Лесно е да мълчим, да се сърдим. Лесно е да обвиним половинката си или дори себе си за проблемите ни, лесно е да мечтаем за раздяла, за някакъв по-хубав живот, който магически ще се появи на мястото на стария.

Трудно е обаче да се борим и да работим върху връзката си.

Но ако искате да имате дълга и силна връзка, не бива да забравяте, че трудности винаги има, просто трябва да ги преодолеете заедно. Стига наистина да се обичате и уважавате, всяка криза може да се реши.

Как? По тези няколко начина:

1. Бъдете искрени

Бъдете честни пред себе си и партньора ви за проблемите ви. Анализирайте дори онези проблеми, които не искате да приемете. Поговорете с половинката ви, вместо да качвате онлайн десетки снимки, на които сте толкова щастливи, и чрез лайкове да се успокоявате, че всичко е наред и изглеждате страхотно като двойка. Таза фасада няма да издържи дълго, но отново можете да бъдете истински щастливи – стига да спрете с преструвките и да бъдете честни.

2. Бъдете състрадателни

Опитайте се да разберете гледната точка на партньора ви, дори действията му да ви се струват крайно нелогични. Накрая е важно да си простите, вместо да таите гняв. В крайна сметка всеки прави грешки, много от които са неумишлени.

3. Поработете върху доверието

Преодолейте заедно някое предизвикателство, което ви изпълва със страх (изчакате някоя планина, спете под звездите в палатки, опитайте нещо ново, което изисква съвместна работа). Това ще ви върне доверието в другия, а без доверие любовта е обречена.

4. Припомнете си защо сте избрали точно него

Припомнете си защо сте избрали половинката ви. Какво ви накара да се влюбите в него? Какво харесвате у него? Споделете му го, може би той ще ви отвърне със същата трогателна изповед.

5. Преживейте отново любимите ви моменти

Първо в мислите ви, а след това ги споделете на глас. Тези спомени ще ви накарат да се размечтаете и може би отново ще пробудят искрата във връзката ви. Разбира се, много е важно след това да си създадете нови любими спомени. Не можете вечно да живеете в миналото..

6. Обърнете внимание на другия

И искайте да ви обърнат внимание! Дори да са само 5 минути преди лягане. 10 минути прегръдки на дивана след вечеря. Или пък 5 минути шеги, докато единият сгъва прането. Не е нужно да планирате вечеря навън или да чакате специален повод, за да направите нещо романтично и сладко. Просто си откраднете време за вас двамата.

7. Правете повече секс

Интимността е много важна за всяка връзка, освен това сексът намалява стреса и заздравява взаимоотношенията ни.

8. Смейте се повече

Двойките, които се смеят заедно, остават заедно! Не приемайте всичко на сериозно.

9. Станете по-добри заедно

Мотивирайте се един друг, за да постигнете мечтите си или за да направите промяната, за която дълго време мечтаете. Запишете се на курсове, започнете ново хоби или ходете на фитнес заедно – всичко това ще ви сплоти.

10. Припомнете си колко прекрасно е, че сте се намерили

Вие сте истински късметлии, защото любовта е само на една ръка разстояние. Не приемайте връзката си за даденост и се радвайте, че съдбата ви е срещнала.