Формата на стъпалото ви може да разкрие много за характера ви. За да проверите какво показва то за вас, трябва само да откриете себе си в тези илюстрации.

Египетско стъпало

Всички пръсти, от палеца до кутрето, образуват права наклонена линия, защото всеки следващ пръст е по-къс от предишния. Този вид стъпало е присъщо за потайните хора. Те обичат да са сами, а настроението им лесно се мени, но иначе са прецизни и практични.

Римско стъпало

Най-разпространеният тип стъпало. Хората с такива стъпала са общителни и дружелюбни. Този вид стъпало бил много разпространен сред харизматичните владетели и обществени личности от Античността, затова и носи това име.

Селско или квадратно стъпало

Когато всички пръсти са еднакво дълги, кракът изглежда квадратен. Хората с такива стъпала са спокойни и разсъдливи. На тях може да се разчита, защото винаги спазват обещанията си.

Гръцко стъпало

При това стъпало вторият пръст е по-дълъг от останалите. Притежателите на такова стъпало са артистични и емоционални, обикновено се стремят към високи върхове и са родени за лидери. Този вид стъпало често се среща при атлетите.

Кутре, което не се движи

Ако можете да поместите кутрето си само ако използвате ръцете си, а не мускулите на крака – това е вашият тип стъпало. Хората от този вид са спокойни, премерени и предсказуеми. Те са консервативни работохолици с вечно трезва мисъл.

Кутре, което може да се движи

Хората, които лесно могат да движат кутрето си, са пълна противоположност на предния тип. Те са сговорчиви, авантюристични и непрекъснато търсят нещо различно и ново. Много често им е трудно да се задържат на едно място. Лесно можеш да ги разведриш, ако им предложиш някое щуро приключение.

Много късо кутре

Притежателите на особено късо кутре обикновено предпочитат да вършат всичко по свой начин и не се влияят от чуждото мнение.

Средният пръст сочи навън

Хората с такова стъпало предпочитат да планират всичко предварително. Те са много организирани и държат всичко под контрол.

Разстояние между втория и третия пръст

Хората с такова разстояние умеят да правят разлика между разум и емоции. Те са чудесни дипломати, анализатори и търговци.