Вашият управител Слънцето образува мощно затъмнение в Овен през месеца, което ще повлияе силно на вашия знак. Възможно е да имате пробив в мирогледа си, който ще донесе късмет и успех. Случаят, когато самата съдба ще допринесе за вашия напредък на духовно и материално ниво. Важно е да разберете, че Овенът ще има и ретро Меркурий, което е свързано с преосмисляне на вашите амбиции и цели. Можете да се върнете при предишния си учител или да решите да вземете някои курсове отново. Същият сектор на картата отговаря за пътуването - може да отидете до мястото, където вече сте почивали или ще преиздадете виза, паспорт или билети.
Началото на април ще се окаже спокойно и комфортно в духовно отношение. В допълнение към хармоничното взаимодействие с околните важна роля ще играе и финансовото благополучие. Според хороскопа на Лъва ще вали дъжд от пари: доходите ще надхвърлят очакванията. Вероятно ще има преместване на нова длъжност с по-висока заплата или властите ще възнаградят за постигнатите успехи. Под влиянието на Венера в Овен, която провокира импулсивни действия, Лъв ще се разгърне в целия си блясък. Бурната фантазия няма да ви позволи да скучаете, ярките образи, породени от нея, със сигурност ще се сбъднат. Това е добро време да експериментирате с имиджа, дори скандалните тоалети да изглеждат неуместно. Време е да заявите своята изключителност пред целия свят.

Мечът на крал Артур в камък на дъното на океана

Важно е, че на 10-11 април Марс и Сатурн ще бъдат в съвпад във вашия кризисен сектор, както и общи финанси с партньора. Възможно е в този ден да изпитате сериозно емоционално безпокойство, страх, но и сериозна трансформация на вътрешния ви свят – един вид съзряване на душата чрез разбиране на проблемите ви. Това е важен момент, защото Марс е сила, а Сатурн е статус и сила, които заедно образуват мощна енергия за преструктуриране на вашето съзнание. Понякога е важно да видите комплексите си, за да работите върху това да станете по-добра версия на себе си.

Семейните бури ще утихнат до средата на месеца, което потвърждава правилността на избраната линия на поведение. Нежността към близките не означава безразличие, това е само желание да направите живота безоблачен. Според общия хороскоп на Лъва през април 2024 г. настъпва удобен момент за образователни разговори. Може би децата са изправени пред труден избор, имат нужда от съвет. Тъй като Меркурий в Овен засилва дарбата на убеждаване, хората се проявяват като блестящи оратори. Няма съмнение, че Лъвът ще успее да установи конструктивен диалог, след като е успял да постигне целите си. Въпреки че не са изключени остри моменти, те са лакмус за взаимоотношенията. Болезнените теми трябва да се отработят, за да не се връщаме отново към тях.

Стелиум в Телец 21-23 април

Едно от основните събития ще бъде съвпадът на Юпитер, Уран и Бялата луна в Телец, което ще се осъществи във вашите постижения и статус. Това е един вид квантов скок в живота ви към просперитет, щастие и някакво ново разбиране за целта. В случая на вашата карта Юпитер управлява сектора на любовта и щастието, а Уран управлява къщата на партньорите и връзките. Такова комбо може да донесе феноменален късмет по отношение на личния ви живот. Ако имате бизнес в интернет или той е свързан с високи технологии, то със сигурност ви очаква пробив. Например, славата и популярността ще се стоварят върху вас буквално изневиделица.

Пълнолуние в Скорпион 23 април

Месецът завършва с воднисто и емоционално Пълнолуние в Скорпион: то ще се случи в сектора на недвижимите имоти, семейството и вашето семейство като цяло. В тригон към Сатурн и Марс може да донесе трудно събитие, което може да е свързано с дома ви (например решите да продадете апартамент и ще бъдете тъжни или имате финансови затруднения). Ще трябва да обърнете внимание и на близките си – някой ще има нужда от огъня на вашия оптимизъм и подкрепа.

При Пълнолуние виждаме всичко такова, каквото е и тъй като управителят на събитието ще бъде във Водолей, вероятно ще имате важна партньорска ситуация. Например вие и съпругът ви решавате да се разведете, да си купите апартамент, да се преместите в нов район или дори държава. Сривът през последните дни на април показва прекомерни натоварвания. Разбира се, финансовите и кариерните успехи предизвикват гордост, но тялото не е направено от желязо. Според хороскопа за април съществува риск Лъвът да изпадне в апатия и тогава животът ще загуби своя смисъл. Не е необходимо да бъдете герои и да доказвате своята неуязвимост, трябва да си вземете почивка. Тъй като Лъвовете се отличават с горд характер, те никога няма да признаят слабостите си. Засегнатият Марс в Риби обаче радикално променя ситуацията, като ви кара да се съмнявате в очевидните неща. В противовес на този ефект се активира въображението, което може да бъде обърнато във ваша полза. Може би трябва да експериментирате с различни нюанси на косата.