Бебето-чудо, което се роди 19 седмици по-рано, навърши годинка. Тя е малък прекрасен феномен, а историята ѝ стана известна.

Елиора “Ели” Шнайдър пребори всички теории, че животът ѝ няма да продължи дълго, защото е родена преждевременно. Шансовете да оцелее са били 6%, но за щастие, малката дама е имала е цял екип от сестри, които са се грижили за нея и са били нейните ангели.

Болницата, в която се е родила, е първата, която полага такива грижи за недоносени бебета, благодарение на специална програма за такива бебета, чийто шанс да оцелеят е минимален. С нея той се покачва почти наполовина, а оттам и надеждата за родителите.

Такъв пример е Ели. Най-големият подарък за рождения си ден, който получават тя и родителите ѝ е, че тя вече не се нуждае от ежедневни машини, които да ѝ кислород през деня, а само през нощта. Малкото момиченце вече започва да лази и може да сяда сама. Тя е истински пример за това как чудесата се случват, въпреки че специалистите от болницата не гарантират, че деца като нея ще пораснат нормално и без никакви трудности. И родителите трябва да знаят това. За съжаление, малките невинаги показват усложнения при растежа си и развитието си през първите години. При някои това се случва чак в училище.

Въпреки постиженията на Ели през последната година, тя все още трябва да посещава болницата редовно, за да се следят развитието и здравето ѝ. Малката сладурана ходи на терапии, за да се подсили организмът ѝ. И все пак нейната история е невероятна, а животът ѝ едва започва. Заобиколена е от хора, които се грижат за нея, което не прави битката ѝ толкова тежка, а вече е и истинско вдъхновение за най-малките и техните родители, които тепърва ще се сблъскат с проблеми като нейните.