Всеки път, когато си спомням за времето, което сме споделяли като двойка, чувствам съжаление за това, което се случи. Чувствам, че съм загубила възможност, която никога няма да мога да получа отново. Спомням си, че всъщност ти казах, че не мога да си представя, че ще живея живот, в който теб те няма. Поглеждам назад и мисля, че винаги съм ти казвала, че ще направя каквото е необходимо, за да те задържа. Поглеждам назад и мисля за всички само наши шеги. Споделяхме много смях, сладки целувки, интимни разговори, които се превърнаха в безсънни нощи. И аз обичах всичко това. Но в този момент всички те са в миналото. Сега всичко това са само спомени и неща, които никога няма да се върнат.

През нощите като тази всички спомени просто стават много по-ярки и ясни. Сякаш гледам филм от миналото ни. Мога ясно да си спомня всеки един детайл от тези спомени. И най-важното е, че помня всичко, което чувствах, когато бях с теб. Как бих могла някога да забравя факта, че играеше толкова важна роля в живота ми? Имаше момент, в който наистина си мислех, че ще бъдеш с мен завинаги. Не забравяш такъв човек. Това е мисъл и мечта, която ще остане с мен до края на живота ми. И знаеш ли какво друго никога няма да забравя? Фактът, че беше много по-лесно за теб да ме преживееш, отколкото беше за мен.

Абсолютно съм сигурна, че си човек, който никога няма да забравя. Винаги ще си в мислите ми. Вие ще бъдеш някого, за когото тайно ще пиша в дневника си в дни, в които се чувствам носталгична и уязвима. Не мога да отрека, че промени из основи живота ми. И макар че трябваше да те пусна, знай, че никога няма да те забравя.

Разбирам, че не е, защото не се обичахме. Сигурна съм, че те обичам с всяка своя фибра. И знам, че и ти ме обичаше. Беше очевидно по начина, по който се държеше, когато бяхме заедно и по начина, по който се отнасяше с мен. В нашите взаимоотношения нямаше недостиг на любов. Понякога обаче обичта не е достатъчна. И аз знам това. Може би различията ни бяха твърде много. Може би бяхме прекалено несъвместими като двойка. Може би личностите са просто твърде непримирими и затова не се получи. Бяхме объркани и и двамата знаехме, че е най-добре да си кажем сбогом.

И все още мисля, че това е добре. Може би най-доброто решение. Може би просто не сме предопределени да бъдем заедно, защото сме предназначени за други неща, за други хора. И макар да ме боли от мисълта, че между нас никога няма да се получи, аз намирам утеха в идеята, че рано или късно ще намерим щастие. Може да не сме щастливи заедно, но все пак ще сме. И определено ще се радвам за теб, дори и да намериш любов с друга. Макар просто да не е толкова лесно да преодолея идеята да те загубя твърде бързо.

Имах чувството, че времето, което имахме, е прекъснато и може би така е трябвало да стане. Може би така ни е било писано от самото начало. Но въпреки този факт, искам да знаеш, че не съжалявам. Нямаше нищо фалшиво или неискрено в начина, по който те обичах. Не съжалявам, защото ти дадох всичко, което имах. Просто никога не би се получило и може би е за добро. Може сега да не съм добре, но знам, че рано или късно ще бъда.