Ние определено се възхищаваме на смелостта на хората, които имат силата да опитват отново и отново и да не губят надежда, дори и да са се провалили няколко пъти преди това. Ето защо предлагаме да надникнем във всичките пет брака на Никълъс Кейдж.

Подобно на много хора, Никълъс Кейдж е имал своите възходи и падения във връзките си. Но въпреки че като по-млад не е имал късмета да намери жената, която ще остане с него докато смъртта ги раздели, той не се е отказвал и е продължавал да опитва. Днес актьорът се радва на петия си брак и вярва, че най-накрая ще получи своя щастлив край.

В първия си брак Кейдж доказва, че е безнадежден романтик

Кейдж среща първата си съпруга Патриша Аркет (на снимката) в ресторант през 1987 г., където веднага ѝ предлага брак. Тогава 19-годишната Аркет отхвърля молбата му, но Кейдж не приема „и я моли да го подложи на изпитания, за да заслужи ръката ѝ. Патриша изисква неща, които смята за трудни за правене, като например да получи автограф на Джей Ди Селинджър, кражба на статуя на Голямото момче на Боб (известна в щатите закусвалня), черна орхидея и други подобни неща. Въпреки всичко Аркет започва да получава всички неща, които е пожелала. Подвизите на Никълъс не му носят заветното „да“, но пък актьорът печели първа среща с нея.
Двамата започват връзка, която обаче така и не прераства в брак, защото Патриша не се чувства готова за тази стъпка. Години по-късно, през 1995 г., тя се обажда на Кейдж и казва, че най-накрая е готова да се омъжи. Бракът им обаче не продължава дълго и разводът им бе финализиран през 2001 г.

Вторият брак на Кейдж трае само 107 дни (и все пак не е най-краткият)

На парти през 2000 г. Кейдж се среща с дъщерята на Елвис Пресли, Лиса Мари Пресли (на снимката). По собствените му думи той веднага е поразен от красивите ѝ, прочувствени очи и моментално се влюбва в нея.
Връзката им обаче не е перфектна. Те попадат в омагьосан кръг от раздели и събирания, но все пак успяват да стигнат до брак през август 2002 г. Бракът се оказва много кратък – двойката подава молба за развод три месеца по-късно. Разводът е финализиран през май 2004 г.

Третият му развод е шок за него

На 40-годишна възраст Кейдж се жени за 19-годишната Алис Ким само два месеца след като се запознават, главно за да може тя да пътува с него до снимачната площадка на „Цар на войната“, но и защото се обичат. В началото майката на младоженката не одобрява брака, защото Ким е с 21 години по-млада от него, но Кейдж в крайна сметка печели симпатиите на своята тъща. Година след като се ожениха, Ким и Кейдж посрещнаха сина си Кал-Ел.
12-годишният брак на Кейдж и Ким приключва изневиделица и Кейдж се оказва на 54 години и отново ерген. Въпреки това той и Ким успяват да запазят добри отношения и тя дори присъства на петата му сватба.

Четвъртият му брак е най-краткият

Кейдж и гримьорът Ерика Койке бяха гаджета една година преди да се оженят през 2019 г. в Лас Вегас. Кейдж бързо осъзнава, че е направил грешка и само 4 дни по-късно подава молба за анулиране на брака.

Никога не е късно: петият брак на Никълъс е доказателство, че човек не трябва да спира да търси любовта

Кейдж и съпругата му Рико Шибата (на снимката), която е с 31 години по-млада от него, се запознават чрез общи приятели в Япония, докато Кейдж снима „Затворниците от призрачната страна“. Опитът на Кейдж от предишните му провалени четири брака не го възпират да даде пореден шанс на семейния живот и той предлага на Шибата чрез FaceTime, докато тя все още е в Япония. Тя казва „да“ и те се женят по време на скромна церемония през февруари 2021 г.

В интервю Кейдж разкри, че е щастливо женен и че съпругата му Шибата е най-любимото му нещо на света. „Знам, че пет (брака) са много, но мисля, че този път успях.“

Двойката посрещна първото си дете, дъщеричка на име Оугъст Франческа, на 7 септември 2022 г.