Орехите съдържат много полезни вещества, които влияят позитивно на нашия организъм. Те намаляват риска от различни заболявания.

Ние обичаме да се грижим за тялото си, а сигурно и ти.

Ето защо трябва да започнеш да консумираш повече орехи:

1. Здраво сърце

Високият холестерол може да предизвика проблеми със сърцето. Орехите съдържат вещества, които го намаляват и създават хармония в тялото. Те помагат и да се намали кръвното налягане, рискът от инфаркт и удар.

2. Помощ при отслабване

Ядките помагат на тялото да гори енергия, докато си почиваме. Хора, които консумират такива, успяват да свалят по-бързо килограми. Орехите намалят и апетита.

3. Намален риск от диабет

Хората с наднормено тегло са предразположени към високо кръвно. Орехите контролират килограмите, докато предпазват от диабет.

4. Силни кости

Орехите са източник на мед. Липсата му води до остеопороза, която прави костите по-тънки и чупливи. Този вид ядка съдържа и магнезий, който е важен за тях и при формирането им.

5. Намален риск от рак

Консумирането на орехи понижава риска от рак на гърдата, простата и дебелото черво. Те съдържат полифенол елагитанин, който превръща микробите в уролитин. Той има позитивен ефект върху организма, като образува защита срещи раковите клетки.

6. По-хубава кожа

Орехите съдържат витамин Е и Ф, които предпазват кожата от наранявания, бръчки и сухота.

7. Подобряват репродуктивността при мъжете

Орехите са богати на антиоксиданти, които подобряват качеството на сперматозоидите.

8. Понижен риск от атеросклероза

Атеросклерозата е състояние, което може да доведе до увреждане на сърцето. Антиоксидантите в орехите предпазват от увреждане на LDL-холестерола и така от този вид заболяване.

9. Здрава чревна флора

Червата сърдържат „добра“ и „лоша“ бактерия. Добрата спомага доброто храносмилане и унищожава „лошата“. Организъм, в който има повече от втория вид, може да страда от различни заболявания. Орехите подобряват здравето и унищожават излишните бактериите.

10. По-добра мисловна дейност

Орехите спомагат за по-добра памет. Те предпазват от неврогенеративни заболявания.

11. Релакс

Масажирай ръцете си с орехи, особено ако ги използваш по цял ден. Това ще освободи стреса.