Какъв ще бъде следващият човек, по когото ще си паднете? Ще има ли тъмен или светъл цвят на очите? Ще бъде ли забавен или ще се открои като сериозен? Може да изглежда във форма или да не се притеснява твърде много за фигурата си. Може да се наслаждава на филми, книги, музика или може би си пада по спорт. За съжаление, нямаме отговори на тези въпроси. Но освен каква ще е следващата ви тръпка, проучване разкрива, че може да ви чака при следващия ви полет.

Знаем, че много от нашите читатели са развълнувани да срещнат любовта на живота си. Ето защо споделяме това изследване, което със сигурност ще разшири очакванията на тези, които търсят другата си половинка.

Летящи сърца

Когато искаме да се запознаем с нови хора, най-вероятно ходим по барове, клубове, кина и концерти, знаете, места на земята. Обикновено обаче не мислим за височина, когато обмисляме места, където можем да срещнем хора. Не, не ви предлагаме да използвате парашут или да се качите на парапланер, за да срещнете половинката си. Говорим за обикновен полет в самолет. Но не го приемайте от нас. Проучване, проведено от HSBC Bank, заедно със списание Travel + Leisure, прави няколко интересни открития за тези, които мечтаят да срещнат следващата си любов.

Проучването

През юли 2018 г. са анкетирани 5000 пътници от 141 страни. Изследователите не се интересували от това как са се отнасяли към пътниците на летището, как са се забавлявали на борда или какви ситуации се случват в кафенета и безмитните магазини. Въпросите са насочени повече към получаване на информация за поведението на хората по време на полети. Трябва да кажем, че събраните данни са доста интересни. Вероятно няма нищо по-хубаво от това да знаете как Купидон се държи в самолет. Очевидно, не страда от страх от височина.

Резултатите

Според отговорите, дадени от всички пътници, 1 на 50 започва романтична история в самолета. Това обаче не е изненадващо. Много от нас са виждали във филми или телевизионни предавания как любовта пламва между двама души, които се срещат в самолет и след това романтиката продължава на земята. Спомнете си само филма „Френска целувка“, комедията с участието на Мег Райън и Кевин Клайн. Разбира се, не става въпрос само за любов. Самолетите предоставят отлични възможности за развитие на други взаимоотношения. Например, 16% от анкетираните пътници казват, че са създали контакти, а 14% са се срещнали с някого, който по-късно е станал техен приятел.

Заключението

Мислите, че 2% е нисък процент? Не е. Ако вземем този процент и го приложим към всеки полет, две двойки ще започнат връзка във всеки самолет. Както вече казахме, Купидон няма страх от височини. Поради тази причина има крила, нали?

Така че тези, които искат да сложат край на необвързаността си, не трябва да пропускат възможностите, които ги очакват при следващия им полет. Трябва да се опитат да не се разсейват от мобилния си телефон, да изпращат съобщения, да качват снимки от облаците или да си правят селфи. Нужно е да проявят готовност да водят диалог с пътника, седнал до тях. Може би тогава те ще бъдат една от двете двойки, които напускат самолета, срещнали новата си любов.

Какво мислите за това проучване? Срещали ли сте някого, който в крайна сметка се е оказал вашата половинка по време на пътуване със самолет? Или може би познавате двойка, започнала своя романс така?