На 12.08., в 05:20 часа сутринта, настъпва Пълнолуние в знака Водолей. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето. Поради тази причина на 11.08. и 12.08. е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната). Много е важно да се стараем да не залитнем нито в едната, нито в другата крайност, понеже ако допуснем да загубим вътрешния си баланс има риск да се изнервим прекомерно, да вземаме грешни решения или да затормозим отношенията си с околните.

Възможно е да сме свръх емоционални и да реагираме прибързано, като казваме или правим неща, за които в последствие да съжаляваме. Много е важно да сме внимателни за нещата, за които отговаря оста Лъв-Водолей, а това са именно забавленията с приятели, флиртовете, социалните контакти, демонстрацията на таланти и ексцентричността. Ако излизаме по социални събития съществува риск да се увлечем и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Пълнолунието за неподвижните знаци Лъв, Водолей, Скорпион и Телец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. На тях ще им е доста трудно да се концентрират и поради тази причина е добре да не приемат прекалено много ангажименти, да не се претоварват и да не се изясняват със заобикалящите.

Въздушните знаци Везни и Близнаци не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Водните знаци Риби и Рак е възможно да получат важни съобщения, които силно да ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.

Земните знаци Козирог и Дева ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.

Огнените знаци Стрелец и Овен е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта с човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.