Вашият управител Луна формира няколко аспекта през месеца, които са свързани с мащабни и радикални трансформации на вашата реалност. Първото събитие ще бъде на 1 април, датата на Средната точка между затъмненията. Може да донесе сериозен пробив в кариерата ви, който може да бъде свързан с появата на нов лидер или вие лично ще получите нова титла, регалии или назначение. Затъмнението в Овен обикновено ще се случи във вашия сектор на професионални постижения, но тъй като е новолуние, то може да роди нов цикъл или задача. Относително казано, може да ви бъде дадена нова позиция или ще се появи нов проект, в който ще участвате като шеф.

Романтичната атмосфера през първите дни на април ще подтикне влюбените към решителни действия. Може да има разрив във връзката, партньорът да е станал студен, не е късно да поправите всичко. Според хороскопа на Рака думите на любовта ще попаднат в целта. Благодарение на красноречието и красивите постъпки ще бъде възможно да се възстанови доверието и, изглежда, завинаги угасналата страст. Под влиянието на Венера в Овен се увеличава напористостта, което дава допълнителен тласък на действията. Ракът ще вярва в себе си, затова няма да търси лесни пътища. Можете да забравите за съмненията: няма правила и ограничения. За да убедите другите в своята изключителност, освен уверено поведение, трябва да изглеждате наистина добре.

Мечът на крал Артур в камък на дъното на океана

Важно е, че на 10-11 април съвпадът на Марс и Сатурн във вашия сектор на обучение и разширяване на мирогледа ви ще ви подскаже какво трябва да изучавате или като цяло да разбирате, за да постигнете висоти в живота. Например, можете да станете много по-мъдри и по-умни, като общувате с някой, който по същество е емоционален професионалист. Това е важен момент, тъй като Марс е сила, а Сатурн е статус и сила, които заедно формират мощна енергия на преструктуриране във вашето разбиране за живота. Може да бъде и ден на религиозно откровение, усещане за единство с нещо дълбоко и важно за вашата душа.

Към средата на месеца емоциите ще утихнат, животът ще тече по обичайния си ход. След неотдавнашните събития ще ви бъде малко трудно да се приспособите към новите реалности. Според общия хороскоп на Рака през април 2024 г. човек трябва да се вслушва в интуицията си. Опитите да изчислите ситуацията няма да доведат до нищо, докато подсъзнанието ще ви помогне да изберете най-добрия вариант от всички възможни. При Меркурий в Овен няма смисъл да се тревожите за бъдещето, то е скрито зад мъгла. Необходимо е да живеем в настоящето: само това, което може да се види и докосне, има стойност. За Рака, като голям интелектуалец, е важно непрекъснатото развитие, което се благоприятства от всички условия. Това е добро време за участие в конкурси, кандидатстване за стипендии и полагане на изпити.

Стелиум в Телец 21-23 април

Едно от основните събития ще бъде съвпадът на Юпитер, Уран и Бялата луна в Телец, което ще се случи във вашия сектор от приятели и общности. Вероятно ще се окажете в група хора, които могат да участват в помощ в кризисни ситуации (психолози, лекари) или са свързани със сферата на грижите, красотата, здравето, начина на живот. Например, можете да започнете да се учите как да правите уебсайтове на женски бизнес теми (козметични салони, бутици, цветарски магазини).

Пълнолуние в Скорпион 23 април
Месецът завършва с воднисто и емоционално Пълнолуние в Скорпион: то ще се проведе в сектора на любовта и радостта. Възможно е да преживеете вълна от силни емоции, които буквално да ви залеят. За Раците, които планират бременност, този ден може да донесе новини за зачеване. Но ако имате възрастни деца, тогава те вероятно имат съдбовно и щастливо събитие в живота си. Що се отнася до Раците, които търсят любов, до 23 април Вселената може буквално да ви тласне към връзка с човек, с когото ще имате дълбока и цялостна връзка. А за съществуващите връзки Пълнолунието ще донесе декларация за чувства, някаква сериозна и невероятно важна декларация за любов.

Животът в края на април ще бъде доста комфортен, и то благодарение на проявената проницателност. Ако в делата цари ред, няма проблеми с финансите и свободното време, значи са взети правилните решения. Според хороскопа за април за Рака домът е място на властта. Време е да купите хубави дрънкулки и да започнете да украсявате интериора. По време на управлението на Марс в Риби не може да се случи нищо страшно, тъй като Раците са в родната си стихия. Съществува обаче риск да прекалите с жертвите и да застрашите бъдещето си. Не бива да вярвате на сълзливи истории и да правите щедри дарения, а ако помагате, то само целево. Нека социалният кръг да е малък, но много надежден.