Не си добре, ако прекарваш всеки ден в леглото, едва излизаш от стаята си, рядко отговаряш на съобщения или участваш в някакъв вид човешко общуване.

Не си добре, ако плачеш всяка вечер преди да заспиш, ако пропускаш душовете почти всяка сутрин, ако губиш енергия рано следобед, когато едва си започнала деня си.

Не си добре, ако винаги си казваш лъжи защо се държиш толкова резервирано с приятелите си, защо напоследък си затворена в къщата си, защо не си била в настроение да излизаш навън, защо очите ти винаги са толкова зачервени и подпухнали.

Не си добре, ако си загубила интерес към нещата, които си обичала, ако си загубила енергията си, ако си изгубила страстта си, ако си загубила желанието да се измъкнеш от леглото, когато алармата ти звъни.

Не си добре, ако си се чувствала сякаш не си точно себе си, като че нещо трябва да се промени. Не си добре, ако се притесняваш, че ще се чувстваш по този начин завинаги. Не си добре, ако се надяваш нещо скоро да се промени.

Трябва да разбереш, че да не си добре не означава, че нещо не е нормално. Толкова много хора на този свят се чувстват по начина, по който и ти. Не си сама. Не си странна. Не си луда. Просто си човек, който преминава през тежък период в момента.

Ако не си добре, не бива да се смущаваш, но трябва да направиш нещо по въпроса. Трябва да протегнеш ръка, за да получиш помощта, която заслужаваш. Трябва да направиш избор за промяна на начина си на живот. Трябва да видиш дали можеш да намериш терапевт, с когото да поговориш за ситуацията си. Трябва да излееш енергията си, за да намериш начин да развиеш щастие, движещо се напред.

Не искаш животът ти да бъде настоящ до следващия ден, следващия час, следващата минута. Искаш да нямаш търпение за следващия ден, следващия час, следващата минута. За да се случи това, трябва да намериш неща, които ти харесват. Трябва да се развълнуваш от събуждането сутрин отново. Трябва да се запиташ какво искаш и как ще го получиш.

Времето за преструване свърши. Време е да започнеш да се грижиш за себе си. Време е да решиш, че заслужаваш щастие. Заслужаваш да се почувстваш горда със себе си. Заслужаваш да се събудиш сутрин с енергия.

Когато се преструваш, че си добре, се преструваш, че няма нужда да поправяш ситуацията си. Преструваш се, че психичното ти здраве не е приоритет. Преструваш се, че да говориш с някого няма да помогне. Преструваш се, че живееш прекрасно ден след ден.

Но не си добре - и е добре да признаеш това. Добре е да поискаш помощ. Добре е да започнеш да се грижиш по-добре за себе си. Добре е да решиш, че имаш значение. Твоето щастие има значение. Благосъстоянието ти има значение. Животът ти има значение.