Сега е моментът за равносметка и поставяне на новите цели, които да постигнем през следващата година. Време е да оставим всичко, което ни дърпа надолу, но на мен ми е трудно. Всичко, което е свързано с изборите, които съм правила, хората, с които съм прекарала времето си, отношението, което съм получила.

За последната година и половина съм била преследвана от момчета, с които не исках да бъда. Не забелязах, че това е нещо обичайно, докато тази сутрин не ми се наложи да дам съвет на една приятелка в същата ситуация. Аз търся емоционално недостъпни мъже, защото вярвам, че ако най-накрая ги накарам да ме обикнат, това означава, че съм достойна за тях. Това означава, че съм уникална и специална. Звучи тъжно. 

Скоро написах статия за това как трябва да обичаме, без да се чудим дали хората я заслужават, или какво ще получим в замяна на това. Все още стоя зад думите си.

Ето някои неща, свързани със запознанствата, които искам всички да направите през 2020:

  • Заслужаваш да бъдете обичана. Винаги е било така. Много преди той да те накара да се чувстваш така.

Заслужаваш да бъдеш обичана много преди той да ти обърне внимание. Да, мъжкото внимание е хубаво, но е кратко като падаща звезда. Изчакай някой, който наистина те обича и уважава. Този някой е някъде там и също те търси.

  • Красива си и преди да ти го каже.

Разбирам, хубаво е да го чуеш. Подсмихваш се, когато ти каже колко си хубава. Започваш да сияеш. Всеки може да го мисли. Това не означава, че иска да е с теб. Аз също смятам, че цветята в магазина са великолепни, но това невинаги означава, че ще ги купя. Комплиментите са ласкателство, но той трябва да вижда и вътрешната ви красота. Външността ви не трябва да е единственото нещо, от което е запленен.

  • Ти никога не беше крайна, той не се раздаваше достатъчно.

Когато си с правилния човек, любовта ще бъде перфектна, взаимна, и оценена, и обичана. Ако продължавате да мислите, че давате всичко, а той не, това означава, че е време за следващия.

  • Ако той не показва нищо, време е да продължиш напред

Действията са по-важни от думите. Клише е, но описва всичко. Трудно е да чуеш неща като „Не разбирам защо все още си сама.“, „Опитвам се да изляза с теб.“ и „Искам да те изведа на среща.“ и да не последват действия. Това е всичко, което трябва да знаеш. Не бива да принуждаваш някого да прекара времето си с теб. 

  • Спри с фантазиите

Не е негова вината, че е в главата ти. Не е виновен той, че си направила планове с него, които не го интересуват. Трябва да търсиш мъже, които се интересуват от същото като теб. В противен случай, единственият човек, който ще бъде разстроен, си ти.

През 2020 трябва да си по-умела. Трябва да си завишиш стандартите, да получиш уважението, което толкова много заслужаваш и да се отдръпнеш, когато не го получаваш, дори това да означава да си сама.

  • Ти си била красива и преди да го срещнеш.

Прочети това отново. Напиши си го. Залепи го на огледалото в банята. Нужно е да ме чуеш какво ти казвам: Ти си заслужаваше и преди той да се появи. Бе красива преди да ти го каже. Той не те заслужаваше, а ти даде прекалено много.