Нека започнем направо – ако излизате с мъж Дева и сърцето ви жадува за романтика от приказките, ще си умрете жадни. Сантименталните момичета ще бъдат приземени от мъжа Дева, който няма време за техните лигави фантазии. Мъжът Дева живее практично и не се интересува от абстрактни литературни романси. Не очаквайте серенади. Ако Ромео беше Дева, Жулиета цяла вечност щеше да си стои на онзи балкон, сам-самичка.

Всъщност мъжете Дева могат да обичат дълбоко, но тяхната любов не е в стил Шекспир. Неговият начин да изрази своята загриженост е чрез щедрата му отдаденост към семейството и приятелите. Той обича работата си, дълга, дисциплината и се радва, когато помага на онези в нужда.

Онази любов, която се проявява под формата на драматични сцени, силни емоции, сантиментални обещания и сълзливи декларации, го ужасява. Ако се сблъска с такава чувствителна жена, той по-скоро би си хванал първия автобус, за да избяга далеч от нея (самолетите са твърде скъпо удоволствие за пестеливите мъже Дева). Въпреки че изглежда като направен от лед и стомана, има начини, чрез които да проникнете в сърцето на мъжа Дева. Тайни начини! Агресивният подход няма да е успешен. Кокетството също не е вариант, нито пък твърде сексуалното поведение. Мъжете Дева държат на качеството пред количеството. Ето защо имат малко връзки. И въпреки че флиртаджийките не го привличат, той самият е ненадминат в играта на съблазняването. Малко момичета могат да устоят на чаровната му ведра усмивка.

Отнема му повече време да намери обект на обожание, защото той е много критичен и внимателно подбира жените, с които излиза. И не се опитвайте да го лъжете и заблуждавате, мъжът Дева лесно ще прозре игрите ви. Той търси истинска, дълбока и честна връзка. И въпреки че му е трудно да я намери, той не търси нищо по-малко от това.

Веднъж, щом се е спрял на една жена, той ще заяви любовта си по простичък, но разнежващ начин. Любовта му ще гори с постоянен огън, който никога няма да утихне. Всяка жена, която е обвързана с мъж Дева, може да разчита на неговата вярност. Той е готов и на огромни саможертви, щом веднъж се влюби. Би чакал с години, би преминал стотици планини, би прекосил морета и океани, за да я спечели и да я заведе в своя дом. А щом веднъж такъв огън пламне, нищо не може да го угаси. След това ще бъдете обожавани като самата Пепеляшка, така че най-важното е да пробудите такава любов у него, а останалото е лесно.

Финансови грижи също няма да имате, защото мъжът Дева се справя добре със семейния бюджет. Може да не ви отрупа с богатства, но ще ви осигури всичко необходимо и ще ви дари с нежни грижи. Очаквайте той да помни всички специални дати, защото има много добра памет.

Мъжът Дева не е безкрайно ревнив, но много държи на своето. Не очаквайте да имате цялата свобода на света – съпругата на мъжа Дева, която твърде много скита извън дома, може да се прибере и да осъзнае, че е останала без съпруг.

Жените, които са избрали мъж Дева, трябва да знаят, че той мрази глупостта почти колкото мръсотията и вулгарността. Жената, влюбена в такъв мъж, е най-добре да се облича елегантно и прилично, а под модерната прическа трябва да се крие добре работещ мозък.

Освен това мъжът Дева търси жена, която умее да бъде домакиня. Жените, които търсят само забавления, проявяват егоизъм и са мързеливи, нямат никакъв шанс с мъжа Дева, независимо колко сексапилни са. Мъжът Дева е последният човек, който ще тръгне след някое полуголо девойче. Най-много да ѝ предложи якето си, ако ѝ е студено (защото е такава добра душа!). Накратко – той си търси съпруга, а не любовница.

Освен това мъжът Дева е отличен баща, той винаги взима ролята си отговорно. Готов е да прекара часове наред, учейки децата си, с радост ще помага с домашните и е готов на всякакви саможертви за щастието на децата си.

Мъжът Дева си има и своите недостатъци – понякога прекалява с мрънкането, докато е болен, и често се тревожи излишно. Освен това е голям инат.

Е, вече знаете с какъв мъж се забърквате, но може би не бива много-много да се оплаквате, защото колко жени могат да се похвалят, че имат до себе си трудолюбив, чаровен мъж, който чисти у дома, който помни годишнини и се грижи толкова съвестно за семейния бюджет? Колко съпруги могат да се похвалят с интелигентен съпруг, който се облича добре, рядко излиза с момчетата и никога не флиртува с други жени, а е винаги мил и загрижен за своята собствена? Ако се вгледате по-близо... не виждате ли някаква светлина около главата му? Дали не е игра на светлината? Не, не би могло това да е ореол, нали? Не и след като вчера ви се скара, че сте разсипали пуканките в скута му, докато гледате филм. Да, може да е малко груб и рязък, но понякога все пак поразително прилича на ангел.