Ний сме големи деца,
които не искат да си лягат навреме.

Великият Шекспир е бил Телец, но е оставил послание към всяка жена, която желае да свърже живота си с мъж от зодия Риби.

Във плаването на живота има
момент на прилив,

който - щом го хванем -

понася ни към слава, а - пропуснат -

оставя ни за цял живот със кил,

заседнал в плитчини и злополуки.

Готова сте да се хвърлите дори в огъня за мъжа на мечтите си? И неговият слънчев знак е Риби? Тогава, мила моя, препишете си прилежно тези стихове и ги залепете на огледалото си, за да ги виждате всеки ден. Те ще окажат съдбоносни за бъдещето ви.

Защото сама сте се оставила в ръцете на поданика на Нептун. Сама сте си го избрала за спътник в живота. През приливите и отливите. По течението и срещу него.

А замисляли ли сте се дали младежът Риби, с когото искате да плувате по веселото течение на живота, може да усети кога настъпва приливът? Ако е така, вие ще бъдете много щастлива в живота. Очаква ви истинско изобилие от богатство и слава. Но ако бъдещият ви спътник Риби не успее да види прилива, нищо добро не ви очаква. Ще останете с него на дрейф в страшните нептунови плитчини. Защото някои мъже Риби не виждат прилива дори когато вълните се плискат досами краката им, не са способни да предприемат нито някаква решителна стъпка, нито някакво полезно действие. Потънали са в някогашните си мъгляви мечтания, които пречат на бъдещия им успех.

Мъжът Риби не е слаб, просто е мечтател, съзерцаването на далечната звезда в нощното небе може да му попречи да види блясъка на реалния земен успех.

Понякога мъжът Риби пренебрегва реалността и може да живее само с къшей хляб и глътка вино, ако е с вас. Та той е толкова чувствителен и артистичен, но така непрактичен. Но едва ли вие можете да се задоволите с това, все пак някой трябва да плаща сметките.

Като изключим финансовата нестабилност, с мъжа Риби ви очакват и много щастливи мигове. Всички до един от тази зодия са романтици, романтиката буквално струи от тях, но романтиката не се яде.

Но какво да се прави – никой не е съвършен, а мъжът на Риби си има и своите добри качества. Той не робува на предразсъдъци. Няма да отправи упрек към никого, преди да се е постарал да го разбере. Ами че той е склонен да разбере дори тъща си, а колко хора са способни на подобна жертва? Той е искрено съпричастен към проблемите на близките си, приятелите му винаги могат да му се доверят, без да се притесняват, че ще го шокират или ще го извадят от равновесие.

Мъжете Риби са широкоскроени и са прекрасни събеседници, но понякога имат нужда от спокойствие. Не преследвайте партньора си постоянно. Съпругът ви Риби болезнено се нуждае от глътка самота, а любовта му - от простор. Не му ги отказвайте. Рибите са лесно уязвими. Те инстинктивно усещат слабостите и недостатъците си и поради това са твърде притеснителни. Имат нужда човекът, от когото се възхищават и пред когото благоговеят (нали не се съмнявате, че това сте вие?), да им казва, че цени високо качествата им. Затова, моля ви, не си спестявайте похвалите и... поощренията.

Не е лесно да излъжеш един представител на Риби. Той безпогрешно долавя фалшивите нотки и хитруването на дребно, а погледът му сякаш прониква в най-съкровените кътчета на другия. Самият той пък може много хитро да ви преметне, така да ви измами, че да не можете да се опомните.

Вашият съпруг Риби ще бъде много грижовен и забавен баща. Ще се старае по всякакъв начин да развесели и да достави удоволствие на децата. Ще ги води на плуване, риболов, ще им дава уроци по гребане. Ще им разказва приказки, превъплъщавайки се в ролята и на страшния Змей, и на вълшебника от Оз. Докато накрая успее да ги убеди, че животът е една приказка, в която има и добро, и лошо, но че доброто в края на краищата побеждава. Ще ги учи на йога, ще им предаде и любовта си към музиката и литературата. С него те ще споделят своите младежки проблеми, а вие ще държите диригентската палка на доброто възпитание. Той ще се грижи за чистотата на душите им, докато вие ще поддържате добрия им външен вид. Под неговото крило, извинете, перки, децата ви ще израснат уравновесени, добри хора, готови да се впуснат в бурните води на живота. Благодарение на съвместните ви усилия с вашия мъж Риби в края на краищата от децата ви ще излязат хора с добри помисли, артистични и чистоплътни.

Чудесно, нали! Но мъжът Риби няма да ви прости, ако се опитате да стъпчете в праха мечтите му. Не го правете! Помогнете му да открие щастливата си пътеводна звезда и го насърчавайте в усилията му да реализира мечтите си. Мъжът Риби е по-слабият в любовта, по-ранимият и нуждаещият се от нежното ви покровителство.

Подкрепяйте го! Така благодарение на нежните усилия от ваша страна ще заслужите прекрасните дни на съпружеския си живот. Гмуркайте се смело. Плуването е нещо много приятно, особено когато вашият спътник е мъж, роден под нептуновия знак на Рибите.