Тя се повдигна на пръсти и погледна над ръба на гъбата. Веднага очите ѝ срещнаха погледа на една голяма синя гъсеница, която седеше на върха със скръстени нозе, спокойно пушеше от дълго наргиле и не обръщаше никакво внимание нито на Алиса, нито на каквото и да е наоколо. Гъсеницата и Алиса се гледаха доста дълго, без да си продумат.

 

„Алиса в страната на чудесата“

 

Ако сте влюбена в Скорпион, но думата „страст“ ви плаши, то бързо си обувайте маратонките и бягайте, сякаш ви е подгонил самият Кинг Конг. Защото в известен смисъл е точно така.

Не говоря само за романтичната страст, макар че тя е на първо място при мъжа Скорпион. Имам предвид всички видове страст: към политиката, работата, приятелството, религията, храната, роднините, децата, дрехите, живота, смъртта и всичко друго, което се сетите. Ако силните емоционални изблици не са ви по вкуса, то нямате нужда от Скорпион. Просто бягайте и не се обръщайте назад.

Онези от вас, които тъкмо са срещнали мъж Скорпион, сигурно си мислят, че нещо не съм добре. Та нали в него виждате един спокоен и уравновесен мъж. Как е възможно този човек, който се владее безупречно, да бъде страстен и дори опасно страстен? Как ли наистина? Та той просто ви заблуждава с привидното си спокойствие. Всъщност страстта в душата му е нажежена до бяло – също като печката, на която се изгорихте като малка. Затова внимавайте с този мъж, може да се опарите. Отвън изглежда спокоен, но вътре гори. Не го докосвайте. Добре знаете колко бавно зараства изгореното. А от тази любовна рана сърцето ви ще страда месеци и години – за такова опарване няма мехлем. Затова първо си направете сметката.

Ако благодарение на вашия зодиакален знак, притежавате огнеупорна природа и обичате да си играете с огъня, то за вас няма опасност. Но онези момичета, които са по-хладни или такива мъже ги плашат, по-добре да се обръщат и да бягат в обратната посока. На тях препоръчвам да се омъжат за един благонадежден мъж от зодия Везни или Рак, после ще ми благодарят за съвета.

За онези, които са решили да останат, вместо да бягат, ще се опитам да разгадая какво се крие зад тези пронизващи плутонови очи. Вероятно Скорпионът ви е накарал да повярвате, че е младежки по дух, невинен и мил, или обратното – че е порочен и страстен. (Пак тая дума). Работата е там, че той не е нито едно от двете. Или по-скоро – съчетава и двете.

Под хладната външност на неговата уравновесеност се крие огромен котел от страсти, който ври и кипи. Може да извадите късмет и похлупакът на котела цял живот да си остане захлупен, но може да не ви провърви и в един миг тоя капак да изхвръкне, ако направите грешен ход. Отстрани е вълнуващо да наблюдаваш тези кипящи страсти. Но по-добре стойте далеч, за да не се опарите. И внимавайте да не ги насочите към себе си.

Характерът на Скорпиона съчетава страстта и разума. Ръководят го интелектът и чувствата – по равно. Той е не просто интелигентен. Той е висше създание, надарено с философска нагласа да проникне в тайните на битието.

Някои Скорпиони са способни да водят аскетичен живот и да се откажат от всички естетски удоволствия , но повечето представители на тази зодия обичат разкоша. Мъжът Скорпион обожава обилна храна, опиати, алкохол и… любов. Особено обилната любов. Това са неговите слабости.

Скорпионите имат непоклатими принципи и не се интересуват от чуждото мнение. Ако е взел някакво важно решение, никой не може да го разколебае - нито приятелите, нито роднини, а още по-малко враговете. Това важи и за вас, впрочем – вие също не бихте го разколебали.

Друга негова особеност, която трябва да изтърпите, са шегичките му, които не са от най-безобидните. И още един проблем – прословутата му ревност. И тук страстта му идва в повече и той реагира твърде бурно. Ако ви влезе прашинка в окото и „намигнете“ на някой мъж, той истински ще се засегне. Колкото до него – той ще ви дава много поводи за ревност, защото останалите жени го смятат за неустоим, но не се притеснявайте – мъжът Скорпион умее да устоява на изкушенията, когато е в сериозна връзка. Той много държи на своето и не би разрушил връзката ви заради мимолетна авантюра.

Когато стане баща, най-вероятно ще бъде доста строг. Той ще обича децата си дълбоко и искрено, но няма да търпи глупости. Те ще получават подкрепата му, когато имат нужда, но бързо ще разберат, че баща им предпочита сами да се справят с трудностите.

Веднъж щом искрата помежду ви е пламнала и той ви пожелае, съпротивата ви е излишна. Той така ще ви хипнотизира, че всякаква ваша съпротива ще се изпари на мига. Ако ви е страх – бягайте, на него му е нужна силна жена, която да се покачи на крилете му и да полети с него. Той е способен да се извиси по-нагоре и от своя символ – звездата Антар от съзвездието Скорпион, а след това да се спусне стремглаво надолу, към земните си страсти. Дръжте се здраво за него, разтворете широко очи и ще видите хоризонти, недостъпни за погледа на страхливите. Погледнете натам, тъкмо над върховете на високите дървета. Надали сте виждали през живота си такъв изгрев. А мога да ви уверя, че залезът ще бъде също тъй великолепен.