Но Алиса беше вече толкова свикнала да очаква само чудновати случки, че сега обикновеният живот изведнъж ѝ се стори тъп и глупав.

 

– „Алиса в страната на чудесата“

 Ако сте влюбени в жена Водолей, трябва да знаете, че тя е изградена от парадокси. Тя е вярна и отдадена на любовта като истински стабилен знак (фиксираните или стабилни знаци в зодиака са Телец, Лъв, Скорпион и Водолей), но пък изведнъж може да ѝ стане скучно и да се държи с вас хладно, защото е въздушен знак. Можете да имате връзка с такава жена само ако я оставите да бъде свободна. Тя трябва да има пространство да твори и да се развива.

Никога не се опитвайте да я ограничавате и да „завързвате“ към семейното огнище. Душата ѝ е волна и никога не се спира на едно място. Днес може да ѝ хрумне да учи балет, утре ще изчезне в ранни зори, за да медитира в планината, а в края на седмицата ще се запише като доброволка в някой приют. Не можеш да я затвориш в клетка, тя мечтае смело, животът ѝ шепти със съблазън, на която не може да устои.

Тя принадлежи на всички и в същото време – на никого. Любовта ѝ може да е нежна и вдъхновяваща, но често е неясна, като стара песен, която почти си спомняш. Можеш да изтананикаш мелодията, но текстът винаги ти се изплъзва. Такава е и жената Водолей, също като водата, тя не може да бъде уловена.

От друга страна, тя не се интересува от материалното състояние на мъжете, с които излиза. Тя е над тези неща, но очаква партньорът ѝ да е уважаван в своята сфера. Престижът и респектът са по-важни, отколкото колко пари печели.

Има някои представителки на зодията, които са твърде щури, но повечето Водолеи са нежни, остроумни, дружелюбни и идеално се вписват в повечето компании.

Основна черта на жената Водолей е нейната доверчивост. Тя няма навика да следи съпруга си и трудно се усъмнява в него. Не си мислете, че тази липса на ревност е продиктувана от липсата на страст у нея. Не, тя просто е проучила и избрала партньора си особено старателно. И щом веднъж му е гласувала доверие, той трябва да се постарае, за да го разруши. От друга страна, жената Водолей е винаги заета с нещо и когато партньорът ѝ не е пред очите ѝ, често е и извън ума ѝ. Далече от очите – далече от сърцето, както казват хората. Това се отнася в пълна сила за вятърничавата жена Водолей.  

Повечето жени Водолеи притежават прекрасна, завладяваща красота, която събужда копнеж у мъжете. Те обикновено са най-красивите жени в зодиака, а модният им усет е безпогрешен. Те не се страхуват да експериментират и да бъдат различни.

Тъй като Уран управлява бъдещето, бихме предположили, че жената Водолей е родена да бъде майка. Все пак децата са бъдещето, нали? Е, не е точно така. В началото на майчинството жената Водолей е плаха и объркана. Трудно ѝ е да насочи цялото си внимание и енергия към един човек, тъй като е свикнала нищо да не я задържа на едно място и да пръска чара си навсякъде. Въпреки че обича децата си, тя много често изглежда дистанцирана и едва ли някога ще се превърне в най-добрата приятелка на децата си. Затова пък им дава чудесен пример със своята активна гражданска позиция и отдаденост на редица благотворителни каузи. Освен това тя не би наказала детето си, каквото и да е направило, ако дойде и признае честно какво е сторило. Тя умее да превръща сълзите в смях. Може да помага с домашните и да бъде нежна и любяща, когато децата са болни. Тя няма да ги засипе с явна любов, но и рядко ще им се кара. Може синът ѝ да не си е измил ръцете, въпреки че три пъти му направила забележка, но тя няма да му повиши тон, повече я интересува това, което е научил днес в училище. Да, като цяло можем да заключим, че с времето жената Водолей се превръща в прекрасна майка.

Може би малко прибързахме с майчинството, тъй като трябваше първо да споменем брака. Тя много държи първо да стане съпруга, а след това майка. Странното обаче е, че по принцип идеята за брак хич не я блазни. Ще трябва първо да я убедите, че бракът не е затвор, тогава може и да се съгласи да стане ваша съпруга.

Най-бързият начин да я загубите е да я ревнувате, да се опитате да ограничите свободата ѝ, да бъдете критични, предубедени или твърде консервативни. Освен това трябва да харесвате приятелите ѝ, колкото и странни да са някои от тях.