Тази 5-минутна система от упражнения е създадена от известния датски биолог и атлет Й.П. Мюлер. Тя е идеална за раздвижване сутрин, ще те зареди с енергия и ще поддържа тялото ти във форма. Освен това е отлична за разтягане след дълго седене в офиса. И най-хубавото е, че може да се прави навсякъде!

Навеждания в кръста

1. Стъпалата са разположени близо едно до друго, ръцете са стиснати в юмруци. Когато се навеждаш наляво, дясната ръка трябва да отиде нагоре, както е показано на снимката. Повтори упражнението по шест пъти за всяка страна.

2. След това повтори упражнението, но с ръце, разперени встрани. След това го направи с ръце над главата, пръстите са преплетени.

3. Повтори всички стъпки, но стъпалата да бъдат раздалечени на широчината на раменете.

Бързо упражнение за краката

1. Бързо вдигни дясното си коляно към гърдите, свали крака, повтори упражнението с левия крак. Вдигай коленете си възможно най-високо, без да се навеждаш напред. Пръстите на краката трябва да сочат надолу. Повтори упражнението 20 пъти за всеки крак.

2. Ритни с прасеца назад, все едно искаш да си ритнеш дупето. Смени крака. Редувай краката и направи по 20 ритника за всеки крак. Горната част на тялото трябва да остане неподвижна.

3. При вдишване ритни с крак напред. При издишване направи същото с другия крак. Представи се, че риташ футболна топка. Отново направи 20 ритника за всеки крак.

Дълбоки клякания

1. Краката са раздалечени но по-голяма широчина от тази на раменете. Ръцете са отпуснати. Бавно повдигни ръцете, докато достигнат височината на раменете и клекни. Коленете не трябва да отиват пред пръстите на краката, а петата трябва да остане на земята. Повтори шест пъти.

2. Събери петите на краката. Те трябва да са една до друга и да са повдигнати. Клекни, докато си на пръсти, шест пъти.

3. Следва по-трудната част. Отново клекни общо шест пъти, но този път единият крак не трябва да докосва земята.