Декорацията на великденските яйца, току що стана още по-сладка.

Необходими продукти:

  • овални силиконови формички
  • 70 мл прясно мляко
  • 1 ½ чаена чаша брашно
  • 1 ½ чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 3 големи яйца
  • 140 грама захар
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • мазнина за тестени сладкиши
  • цветни пръчици, перли, оцветяващ гел или топими шоколадови топчета - декорацията е по избор

Рецепта:

  • Загрейте фурната на 180С°
  • Подмажете плоска тава с зехтин/ спрей за готвене.
  • Изсипете в малка тенджера млякото. Към него добавете маслото и разбърквайте на слаба температура. След няколко минути, махнете съда от котлона.
  • В средно голяма купа изсипете брашното, бакпулвера и солта.
  • В голяма купа, с миксер/ пасатор разбийте яйцата и захарта на висока степен (4-5 минути). Добавете и ванилията, разбърквайки.
  • Добавете млякото към сместа. Разбъркайте на ниска степен. Добавете и микса с брашното и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
  • Напълнете формичките със сместа. Изпечете до придобиването на златист цвят. Прехвърлете ги в друг съд, за да изстинат. Изпечете останалата смес.
  • В отделна купа в микровълновата пригответе мазнината за сладкиши както е описано на кутията. По един цвят в купичка. Потопете сладките вътре или с четка/ лъжичка ги намажете до пълното им оцветяване.
  • С помощта на цветните пръчици, перли, оцветяващ гел или топими шоколадови топчета декорирайте по избор.

Сервирайте и се насладете на този красив и вкусен десерт.