Дошъл е краят. Борили сте се за връзката ви, но не сте успели да я запазите цяла. Дошло е време да я прекратите и да продължите напред.

Никога не сте се отнасяли един към друг по лош начин. Не сте се карали сериозно. Нямали сте големи противоречия. Но по някаква причина връзката ви е спряла да работи.

И какво? Трябва ли да тръгнете в различни посоки, да се държите така, сякаш другия не е съществувал?

Не, това би била огромна грешка. Никой не разбира какво е да трябва да се отдалечиш от човека, с който си прекарвала толкова много време. Ти не му обръщаш гръб.

Моят съвет е: Останете приятели! Научете се как да контролирате приятелството ви, как да приемете, когато се появи нов човек. Ще е трудно, особено ако един от вас намери новата си половинка по-скоро от другия. С времето ще стане по-лесно и ще се научите да сте само приятели.

И двамата трябва да поемете риска и да откриете куража, да направите другия отново част от живота си. Така ще създадете приятелство, което ще е необикновено и важно. Трябва да си имате доверие.

Приятелството не означава, че трябва да се виждате и да си говорите всеки ден. Трябва да бъдете един до друг, да се подкрепяте.

Може би не ви е било писано и плановете, които сте правили няма да се осъществят, но това не означава, че трябва да излезете от животите си. Връзката ви е била необикновена, но подкрепата, която можете да си дадете след раздялата, също е от голямо значение. Не пропилявайте приятелството си!