О, тази прекрасна дрямка на дивана. Бавно заспивате, докато гледате хубав филм, времето се забавя и вашият приятел, диванът, ви отвежда към царството на Морфей. Звучи страхотно. Само да беше толкова перфектно. Оказва се, че спането на дивана може да бъде доста нездравословно.

Не се притеснявайте - тук сме, за да ви избавим от капана. Ще ви докажем защо вашият четирикрак приятел може да навреди на здравето.

Диванът е мръсен

Диванът има невероятна способност да събира много прах. Това не е изненада - използваме го всеки ден, изпускаме трохи върху него и пренасяме прах от други места. Не се преобличаме в пижама всеки път, когато седим на прекрасния си диван, нали? На всичкото отгоре и гостите ни седят на него. Разбира се, можете да го чистите редовно, но би било невъзможно да се отървете от всички микроби. Алергените, бактериите и спорите на плесени неизбежно ще предизвикат алергични реакции.

Позата ви за сън е грешна

Гръбначният ви стълб не е в правилна позиция, когато спите на дивана. Колкото и да е модерен, той е проектиран единствено за приятно събиране, а не за комфортен сън. По принцип диваните имат неподходящи конструкции, които не могат да осигурят правилната позиция за сън. Това е и причината за болка. Изненадващо е, че дори спането на пода не е толкова вредно, колкото спането на диван.

Изложени сте на разсейване

Хубавият диван обикновено е в близост до телевизор, лампи и се намира в хола. Дори и най-малката светлина от телевизора може да бъде причина за общата ви умора. Ще се разсейвате от всичко тананикащо и мигащо. Може да не забележите това в началото, но в крайна сметка изтощението ще се натрупа.

Диванът е неудобен

Всички малки шевове и декорации на дивана не изглеждат толкова забележими. Това е само малък шев, какво може да се случи? Материалът също може да е причина за лошия ви сън. Всички тези малки неща ще ви побъркат, когато се опитвате да заспите. Свободата на движение също ще бъде ограничена. Следователно няма да си починете, както е необходимо. На следващата сутрин, независимо дали ви харесва или не, ще имате ужасни болки в гърба или врата.

Сега знаете всичко, което трябва, за да избегнете очарованието на дивана си. Къде обикновено спите? Смятате ли, че има някакви ползи за здравето от спането на дивана?