Карол Ниенартович е 29-годишен фотограф от Полша, омагьосан от красотата на планините.

През 2003, когато е още малко момче, майка му го води на първото му планинско пътуване. Тогава той вижда дишащата красота на планините и бързо решава, че иска да сподели това чувство с всички. Ето защо при следващото си пътуване той взима своя фотоапарат и оттогава съчетава най-големите си страсти - фотографията и пътуванията.

Фотографът е изминал над 1000 км планински пътеки, посещавайки 20 европейски страни. Сред тях са полските, словашките, румънските и украинските Карпати, Алпите в Швейцария, Франция, Австрия, Италия, Германия и Словения, планините на Албания, Босна, Македония и т.н.

Въпреки това Карол споделя, че най-голямата му страст са фотографските експедиции до най-високите европейски планини – Алпите. По време на тези диви пътувания, той спи в палатка, която винаги поставя на места с изключителна природа, често отдалечени и трудно достъпни, където може да направи снимки на изгреви и залези. Той предпочита да избягва оживените места и популярните маршрути. Не се страхува да поеме риск и да отиде с камерата си по маршрути за катерене, прекарвайки нощите си на палатка върху ледник на 4000 м надморска височина, дори и през студеното време и силните ветрове.