Известният блогър Кариса Ансел написа невероятна статия за възпитанието на дъщерите. Съветите ѝ за това как да се държите с една малка принцеса, получиха изумителна популярност.

Да възпиташ момиче, както и всяко друго дете, е изключително трудна и отговорна работа. Дъщеря ми е на осем години и съвсем скоро ще стане тийнейджър. Това малко ме плаши, но е нормално, защото родителите не могат да опазят децата си от всички трудности на тази възраст. Но именно в тази крехка възраст, ние можем да ги научим на онези качества, които ще им помогнат да пораснат като силни и независими личности. Именно с тази цел, събрах няколко златни правила за всички майки, които в момента възпитават дъщерите си:

1. Вашите гримове сега са и нейни.

Дъщеря ми много обича да си играе с гримовете ми. С течение на времето трябва да ѝ обясните, че колкото по-малко козметика използва, толкова по-добре ще изглежда кожата ѝ в бъдеще. Но за сега, тя възприема гримовете само като забавна игра.

2. Да ѝ разкажете за женския цикъл е неудобна, но много важна тема.

Това е задължение на всяка майка – да разкрие тайните за женското тяло на дъщеря си. Тя не бива да се притеснява да говори с мен за тези неща, тя трябва да е готова за това.

3. Съхранете детството ѝ възможно най-дълго.

Дъщеря ми често се сърди, защото още не ѝ позволявам да се гримира, избирам и купувам дрехите й и защото все още няма мобилен телефон. Но това е мое задължение – да не допускам и за момент част от живота на възрастните в безгрижното ѝ детство.

4. Поддържайте връзката ѝ с баща ѝ.

Тя трябва да знае, че на света има мъж, който я обича безрезервно. Така тя няма да даде сърцето си на първия срещнат.

5. Научете я да цени парите.

Дайте ѝ да разбере, че ще настъпи ден, в който тя няма да зависи от никого другиго. От малка тя трябва да се научи да знае истинската цена на парите.

6. Внимавайте с разговорите за женската фигура.

Именно от вас зависи как дъщеря ви ще възприема тялото си, когато порасне. Докато расте, вие сте нейния модел за женска красота. Не обсъждайте с нея проблемите за излишните килограми, малките или увиснали гърди и за силното безпокойство, което изпитват жените по този въпрос. Аз уверявам дъщеря си в това, че тялото ѝ е с нужните пропорции.

7. Защитавайте я и се научете да се защитавате сами.

Светът има нужда от силни жени. Дъщеря ми знае, че винаги може да разчита на мен, но тя трябва да се научи да се справя с проблемите самостоятелно, преди да се обърне за помощ към друг.

8. Хвалете дъщеря си за характера ѝ.

Не ѝ правете комплименти само за външния вид. Тя трябва да знае, че вътре в нея има нещо повече, отколкото само външната красота. Затова се постарайте по-често да ѝ казвате, колко е умна, добра или смела. Това са неща, които няма да се заличат с течение на годините.

9. Покажете ѝ допустимите граници при общуването с хора.

Помогнете ѝ да разбере, че хората винаги трябва да се отнасят с уважение към другите. Обяснете ѝ с действия, а не с думи, кое е добро и кое лошо. Защото думите ще се забравят, а делата ще послужат за пример на дъщеря ви.

10. Следвайте мечтите си.

Дъщеря ви ще повярва в мечтите си и колко е важно да ги следваш, само ако вие ѝ го покажете от собствения си опит. Ето защо аз чета на дъщеря си своя блог и статии, споделям с нея всички новини и успехи. Тя знае, че имам цели и желания, за които се боря упорито.

11. Научете я да бъде благоразумна, когато става дума за момчета.

Ум, интуиция и доверие в собствените си чувства – задължителните правила, на които трябва да научите дъщеря си. Нека ги знае от сега.

12. Обяснете ѝ, че хората трябва да я ценят.

Поговорете откровено с нея за отношенията и за това, как се поддържат от хората. И какво трябва да виждат в нея околните.