Днес решихме да си приготвим хрупкав сладкиш с ябълки и ревен, който е много богат на витамини. Структурата на този десерт няма да напомня каша след печене и можеш да бъдеш сигурна в това. Ето какво ти е необходимо за приготвянето на тази рецепта:

Необходими продукти:
  • спрей с мазнина за готвене
  • 340 гр. свеж или замразен ревен, нарязан на тънко
  • 560 гр. ябълки, обелени и нарязани на кубчета
  • 2/3 чаша захар
  • 60 гр. (около 1/2 чаша) брашно
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • 1/4 ч. л. канела
  • 2/3 чаша овесени ядки
  • 1/2 чаша кафява захар
  • 3 с. л. масло, меко и нарязано на парченца
Начин на приготвяне:

Загрей фурната до 190 градуса. За предпочитане е да използваш овална тава, която да напръскаш със спрея за готвене. Смеси ревена, ябълките, захарта, 2 с. л. от брашното, ваниловия екстракт и канелата в средна купа, разбъркай добре и постави в приготвения съд за готвене.

В друга купа смеси останалото брашно, овесените ядки и кафявата захар. Отново разбъркай добре. Добави масло и си помогни с ръце, докато сместа стане хомогенна. Поръси я равномерно върху сместа от ревен в тавичката.
Печи на 190 градуса, докато повърхността придобие златистокафяв цвят, а пълнежът стане плътен и въздушен (около 50-55 минути). Може да покриеш с фолио, ако горната част започне да става кафява прекалено бързо. Охлади 15 минути преди да сервираш.

Вкусно, нали?