Всички знаем, че празниците са най-трудното време от годината за всички, загубили близък човек. Днес е Йордановден и ако беше жив вокалистът на група "Сленг" Дими щеше да празнува заедно със семейството си рождения си ден. Вчера вечерта неговата съпруга Ива Екимова посегна към стената си във Фейсбук, за да сподели с всички свои приятели как я кара да се чувства липсата на любимия й и баща на дъщеричката им Дара. 

Ето какво написа тя:

Утре ще е поредният Йорданов ден, в който пораснала ти дъщеря няма да може да те прегърне с думите: „Честит рожден ден, тати!” На 6-ти януари, много години преди тази, беше досаден болестотворен период. Всички бяха болни и на никого не му се излизаше навън. Сред горчиви сокове с лимон и сода, купища инхалатори и безброй витамини в разтворим и твърд вид, празника се оказа последен в TO DO листата на най-желаните събития през тази година. Часове по-късно телефонните обаждания растяха лавинообразно, а в честитките на приятели, близки и далечни роднини, почитатели и фенове настроението се покачваше с темпото на живака в термометъра, отчел грипните стойности по-рано през деня. За време, което другиму би отнело месеци, пиано-барът на столичните бохеми вече очакваше един от най-известните си рожденици. Васил Найденов, Орлин Павлов, Веско Зерлиев, Наско от БТР смесваха авторските си парчета с поздрави за рожден ден. Ехтяха наздравици, всички бяха щастливи, пееха и танцуваха като за последно. Още не предполагахме буквализма на случващото се. Този рожден ден не се повтори на следващата, нито на по-следващата година. Барът опустя, а традиционния зимен грип по това време беше една от приятностите в началото на годината. Както между другото и в края й. Множество именити изпълнители се опитваха да изпеят "Мой свят" и експериментираха върху "Синьо". Остана само пясъка в ръката ти! Само да знаеш, времето не лекува. Истината е, че това е най-тъжното. Никога повече тя няма да каже „тати”... На никого... Липсваш! Където и да си на 46!

На празниците не забравяйте за хората, които са изгубили близък, знайте че за тях няма по трудни моменти и бъдете до тях. Почивай в мир, Дими!